Polityka prywatności

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki kupujący wyraził zgodę. Dane są niezbędne do dokonania zamówienia i dostarczenia produktu. Kupujący u nas w każdej chwili ma prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Można to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy. Nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Podane dane osobowe są u nas w pełni bezpieczne. Informacje te zostały przygotowane z uwzglednieniem RODO.


Administratorem danych osobowych czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest: H88 S.A. -Biznes-Host.pl ,Abpa Antoniego Baraniaka 88, 61-131 Poznań. Dane osobowe są też zabezpieczone przez zgłoszenie do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO), zbiór danych znajduje się w księdze numer ……… Dodatkowo sklep posiada certyfikat SSl –szyfrowanie danych. Wszelkie transakcje on-line (przelewy elektroniczne, płatności kartą itp.) odbywają się w trybie połączenia szyfrowanego. Takie szyfrowanie zabezpiecza połączenia i ogranicza ryzyko kradzieży Państwa danych osobowych lub informacji związanych z płatnością dokonaną w naszym sklepie.

DANE OSOBOWE I PRYWATNOŚĆ
Jeśli zamierzasz założyć Konto Użytkownika oraz korzystać z naszych usług, zostaniesz poproszony o podanie nam Twoich danych osobowych. Twoje dane przetwarzane są przez nas we wskazanych poniżej celach, związanych z funkcjonowaniem Sklepu i świadczeniem usług w nim oferowanych.
Cel przetwarzania:
W zależności od tego, na co się zdecydujesz, może to być:
    -Świadczenie usług oferowanych w Sklepie
    -Realizacja Twoich zamówień
    -Marketing bezpośredni oferowanych usług, inny niż newsletter
    -Przesyłanie newslettera

Podstawa przetwarzania:
    -Umowa sprzedaży lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia
    -Ciążący na nas obowiązek prawny, np. związany z rachunkowością
    -Twoja zgoda wyrażona w Sklepie
    -Umowa o świadczenie usług lub działania podejmowane na Twoje żądanie, zmierzające do jej zawarcia
    -Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na przetwarzaniu danych w celu ustalenia, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń
    -Nasz prawnie uzasadniony interes, polegający na prowadzeniu marketingu bezpośredniego
    -Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na przetwarzaniu danych w celach analitycznych i statystycznych
    -Nasz prawnie uzasadniony interes polegający na badaniu satysfakcji klientów


Podanie danych:
    -Dobrowolne, ale w niektórych przypadkach może być konieczne do zawarcia umowy.

Skutek niepodania danych:
W zależności od celu, w jakim dane są podawane:
    -brak możliwości zarejestrowania się w Sklepie
    -brak możliwości korzystania z usług Sklepu
    -brak możliwości dokonania zakupów w Sklepie
    -brak możliwości otrzymywania informacji o promocjach czy ofertach specjalnych, oferowanych w Sklepie

Możliwość cofnięcia zgody:
    -w każdej chwili

Przetwarzanie danych do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody pozostaje zgodne z prawem.

OKRES PRZETWARZANIA
Twoje dane będziemy przetwarzać tylko przez okres, w którym będziemy mieć ku temu podstawę prawną, a więc do momentu, w którym:
    -przestanie ciążyć na nas obowiązek prawny, zobowiązujący nas do przetwarzania Twoich danych
    -ustanie możliwość ustalania, dochodzenia lub obrony ewentualnych roszczeń związanych z umową zawartą przez Sklep przez strony
    -cofniesz zgodę na przetwarzanie danych, jeśli to ona była jego podstawą
    -zostanie przyjęty Twój sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych - w przypadku gdy podstawą przetwarzania Twoich danych był uzasadniony interes administratora lub gdy dane były przetwarzane w celu marketingu bezpośredniego, w tym profilowania

BEZPIECZEŃSTWO DANYCH
Przetwarzając Twoje dane osobowe stosujemy środki organizacyjne i techniczne zgodne z właściwymi przepisami prawa, w tym stosujemy szyfrowanie połączenia za pomocą certyfikatu SSL.


TWOJE UPRAWNIENIA
Przysługuje Ci prawo żądania:
    -dostępu do Twoich danych osobowych,
    -ich sprostowania,
    -usunięcia,
    -ograniczenia przetwarzania,
    -żądania przeniesienia danych do innego administratora,

A także:
    -wniesienia w dowolnym momencie sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych:
        z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją – wobec przetwarzania dotyczących Ciebie danych osobowych, opartego na art. 6 ust. 1 lit. f RODO (tj. na prawnie uzasadnionych interesach realizowanych przez administratora), w tym profilowania na podstawie tych przepisów,
        jeżeli dane osobowe są przetwarzane na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania, w zakresie, w jakim przetwarzanie jest związane z takim marketingiem bezpośrednim.

Skontaktuj się z nami, jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw.
Jeśli uznasz, że Twoje dane są przetwarzane niezgodnie z prawem, możesz złożyć skargę do organu nadzorczego


CIASTECZKA -Cookies to niewielka informacja tekstowa, wysyłana przez serwer strony internetowej i zapisywana po stronie użytkownika w pliku cookie (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Pliki cookies różnych rodzajów są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam, do monitorowania aktywności odwiedzających itp. Pliki te pozwalają zapamiętać spersonalizowane ustawienia użytkownika odnośnie przeglądanej strony www. Wszystkie przeglądarki internetowe posiadają możliwość wyczyszczenia plików cookies z pamięci komputera. Ciasteczka nie zawierają danych osobowych.
Nasz Sklep, jak większość witryn internetowych, korzysta z tzw. plików cookies (ciasteczek). Pliki te:
    -są zapisywane w pamięci Twojego urządzenia (komputera, telefonu, itd.)
    -umożliwiają Ci, m.in., korzystanie ze wszystkich funkcji Sklepu
    -nie powodują zmian w ustawieniach Twojego urządzenia
Korzystając z odpowiednich opcji Twojej przeglądarki, w każdej chwili możesz:
    -usunąć pliki cookies
    -blokować wykorzystanie plików cookies w przyszłości
W tym Sklepie ciasteczka wykorzystywane są w celu:
    -zapamiętywania informacji o Twojej sesji
    -statystycznym
    -marketingowym
    -udostępniania funkcji Sklepu
Aby dowiedzieć się jak zarządzać plikami cookies, w tym jak wyłączyć ich obsługę w Twojej przeglądarce, możesz skorzystać z pliku pomocy Twojej przeglądarki. Z informacjami na ten temat możesz zapoznać się wciskając klawisz F1 w przeglądarce. Ponadto odpowiednie wskazówki znajdziesz na następujących podstronach, w zależności od przeglądarki, której używasz:
    Firefox
    Chrome
    Safari
    Internet Explorer / Microsoft Edge
Więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz w Wikipedii.


USŁUGI ZEWNĘTRZNE / ODBIORCY DANYCH
Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Twoje dane. Poniżej znajduje się lista możliwych odbiorców Twoich danych:
    -dostawca oprogramowania potrzebnego do prowadzenia sklepu internetowego
    -podmiot realizujący dostawę towarów
    -dostawca płatności
    -biuro księgowe
    -hostingodawca
    -podmiot ułatwiajacy optymalizację Sklepu
    -dostawca oprogramowania ułatwiającego prowadzenie działalności (np. oprogramowanie księgowe)
    -podmiot zapewniający nam wsparcie techniczne
    -podmiot zapewniający system mailingowy
    -podmiot zapewniający usługi marketingowe
    -odpowiednie organy publiczne w zakresie, w jakim Administrator jest zobowiązany do udostępnienia im danych

Dane podane w trakcie rejestracji i dokonywania zakupów są przetwarzane i wykorzystywane wyłącznie w celu dostarczenia produktu do kupującego przez sklep internetowy i firmy dostarczające produkt (Poczta Polska, Kurier DPD, FEDEX, inpost) oraz Przelewy24.pl (jeśli kupujący wybierze taka formę płatności). W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym takie dane mogą zostać udostępnione. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.
Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.
W trakcie rejestracji i dokonywania zakupów prosimy o podanie danych niezbędnych do dostarczeniu zamówionych produktów i założenia konta w sklepie, jeśli klient dokona rejestracji nie musi przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędza czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani klienci uzyskują rabaty za kolejne  zakupy. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać swoje dane.
W trakcie dokonywania zakupów i rejestracji niezbędne jest podanie następujących danych: imię i nazwisko ,adres do wysyłki, e-mail, numer telefonu.
Wszelkie zmiany polityki prywatności będą umieszczone na tej stronie. Akceptacja regulaminu sklepu jest równoznaczna z akceptacją polityki prywatności.






RABATY GRATISY